1- ساخت محلول شربت با نسبت ۳۵ درصد آب، ۶۵ درصد شکر، به کمک همزن در دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه سانتیگراد
2- فیلتراسیون شربت جهت جداسازی ناخالصیهای شناور در محلول
3- رنگبری توسط رزین رنگبر: اورهال رزینهای رنگبر توسط آب نمک در زمان تعمیر و نگهداری صورت میپذیرد.
4- در مرحله پخت، به شربت زلال در آپارتهای پخت تحت بخار و خلاء در حالت فوق اشباع، شوک مانند هوا، شکر، پودر قند و… وارد نموده تا هستههای اولیه کریستال تشکیل شود و سپس با افزودن شربت، آپاراتهای پخت را پر و تکمیل میکنیم. در این مرحله به صورت لحظهای دمای شربت تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد نیز بالا نگه داشته میشود.
5- در این مرحله شربت تغلیظ شده به داخل قالبهای آلومینیومی کله قند ریخته میشود و به مدت 8 ساعت دمای شربت از ۱۰۰ درجه 37 درجه سانتی گراد میرسد.
6- در این مرحله با سانتریفیوژ کله قندها، پس آب از سوراخ کله قند داخل قالب، خارج میشود.
7- این مرحله وجه تمایز و مزیت رقابتی ویژه کارخانه تولیدی فناوری مهر طوس با دیگر کارخانههای تولیدی است.
در دیگر کارخانهجات تولیدی، پس آب به مرحله ابتدایی حل کنی شکر سفید برگشت داده شده و به دلیل ناخالصیهای شدید در پس آب، رزینهای رنگبر، توانایی رنگبری و سفید کنندگی در حد نرمال را نداشته و لذا از بلانکت استفاده میشود و طی فرایند رنگبری به وسیله بلانکت SO2 سرطانزا ایجاد میگردد.
مجموعه قند صمیم، با بکارگیری دانش فنی و تکنولوژی بروز، پساب را به آپاراتهای پخت تحت خلاء و بخار منتقل کرده و در 5 تا 7 مرحله شکر موجود در پساب را جداسازی نموده و پسماند نهایی که ملاس نامیده میشود را برای مصرف در صنایع سرکهسازی یا صنایع خوراک دام، از فرآیند تولید خارج میکند.
لازم به توضیح است فرآیند فوق مستلزم سرمایهگذاری و هزینههای مضاعف بوده که با توجه به هدف تولید قند سالم، این شرکت هزینههای فوق را متقبل شده است.
8- در این مرحله برشهای اولیه کله قند به صورت پولکی یا اسلایسی صورت میگیرد و سپس در خشک کن با دمای ۶۰ درجه و مدت زمان 4 تا 8 ساعت قرار میگیرد.
9- سپس پولکیهای خشک شده در دمای محیط قرار میگیرند تا از دمای ۶۰ درجه به ۳۷ درجه برسد.
10- در این مرحله برشهای پولکی توسط نوار نقاله به قند شکن هدایت شده تا قند در ابعاد مورد نظر شکسته شود.
11- در مرحله پایانی فرایند توزین و بستهبندی توسط دستگاههای تمام اتومات صورت میگیرد.